Thursday, May 21, 2009

cita-cita yang kepeningan..

Bismillahirahmaanirrahim..
Assalamualaikum..

Berehat sebentar bersama kitkat selepas seharian bermesra-mesraan bersama buku Firaq kesayangan ku.. keh3..

Online ym tadi, dapat la satu link yang sangat2 bermanfaat ketika dalam keadaan lemah ini.. web tu tak lain tak bukan ialah link saifulislam, bertajuk 'hari-hari hitam dalam hidupku'.. Sungguh terkedu dan terkasima kerana tak menyangka ada juga orang yang sebegitu tabah seperti pemilik web itu.

Lantas membuat perbandingan dengan diri sendiri, yang apabila duit zakat lambat masuk, mula sudah tidak tentu arah. Mula merancang perkara bukan-bukan dengan rakan. Hendak bekerja di mat'am abu mahmud la, kerja di kedai Nazek la, jual nasi lemak la, berkata 'habis la kurus la camni' (teori yang sgt salah, =P), dan pelbagai perkara lagi konon hendak menampung kehidupan di sini sehinggakan menyimpan cita-cita hendak bekerja di Lembaga Zakat Selangor untuk membantu melicinkan pentadbiran, poyo je lebih..

Langsung tidak fikir, bagaimana pula keadaan mereka yang ditindas, mereka yang sangat-sangat perlukan wang.. Bagaimana sekiranya nikmat biasiswa itu ditarik terus.. Adakah setabah pemilik blog saiful islam itu?? Baki setahun ini, Insyaallah, bagaimana hendak meneruskan perjuagan di bumi syam ini.

(sengaja dibiarkan tergantung).. malas tulis, jika diteruskan, tak baca buku laa........

______________________________________________________________

ni pula cita-cita saya sebelum 5minit duduk depan laptop.

iaitu, membuka restoran yang didalam itu lengkap dengan tempat sembahyang, tempat bersantai-santai seperti arab dan sebagainya yang akan difikirkan selepas ini.. Cita-cita ini tercetus dek kerana blog budak-budak ngeteh irbid..

Restoran saya itu, akan menggunakan semua barangan HPA, yang mana mereka ini, menjadikan amaln berwudhuk sebagai amalan wajib sebelum memulakan kerja, untuk mendapatkan 'kaf ba ra kaf alif ta nun', insyaallah.. Pekerja-pekerja pula akan diwajibkan untuk solat berjemaah, dan sentiasa dalam keadaan berwudhuk..




Ya, restoran sy itu, akan disediakan ruang untuk menge'teh' atau menge'kopi', kopi dan teh itu juga adalah keluaran radix. Minum kopi radix seperti di warung-warung di waktu petang dengan pisang panas, perghh.. (daku yg semakin kepeningan).. Mahu ayam goreng juga? Ya, terdapat juga di restoran saya, 'radix fried chicken', yg menggantikan kfc..


Saya sedang mencari rakan kongsi, tapi....... siapakah sanggup kongsi dengan saya???????????........



Shafiqah..... evil boss, HAHAHAHHAHAHHA!! semakin kepeningan..

ok, sambung studi!!

assalamualaikum............

6 comments:

Ahmad Saifuddin Amran said...

Apa rasa nikmat biasiswa ditarik?

Boleh jadi gila. Hahaha. Setiap saat fikir macam mana nak cari duit.

cik santun.. said...

senior saifuddin,

ha ah..

harapkan persatuan zon dan BKAN pn, sampai bila la sngat kan..
(nak2 dpt pres yang zalim macam masa zaman ustaz hasrizal tu, ish3)..
haih...


kepada yati,

hahahah ko nye komen aku dh delete.. aih, aib2.. rahsia rumah jgn bawak keluar naaaaa!!! walaupn laptop ini dlm rumah jugak, rangkaian blog ini meluas, (perasan, keh3)..

~ZuLhAiRi~ said...

salam...

ana nak jadi rakan kongsi boley?...tapi ana CEO...cik piqa jadi tukang masak...erk...ade ke org nak makan nanti?...lala

cik santun.. said...

wsalam..

haih.. lawan tokey nampak!!!
mane lak boleh.. ada ke muka sy jadi tukang masak..

nk?? ha boleh2.. mufti dan kurok2 nya, incharge imam dan tazkirah2 di surau restoran sy tu.. keh3..

berangan melangit.. belajo malas.. habuk tarak..

Anonymous said...

iktiraf dua blog pening yg hot2 cm pisang panas baru naik kuali kat irbid ni, ciksantun bersama geng2 ngeteh..

cik santun.. said...

nomos,

mane lak blog sy ni hot.. blog dak ngeteh tu ye la..
ish2, takleh sama.. takmo2..