Thursday, December 25, 2008

Dato' M sy..


Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pastikan terbukti nanti

Ulang :
Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa



Dato' Sheikh Muszaphar Shukor (Dato' SMS), angkasawan Malaysia, mmg mantap.. balik program ramah mesra bersama beliau hari tu, mmg jadi gile r, "comelnye die, mantapnye die, bagusnye die".. doktor, angkasawan, bg motivasi2, nk jd pilot lg... terfikir2 cmne die leh jadi smpai cmtu sekali.. sekali ade r sorg sahabat ni cakap, "kite cakap die mantap, perfect sume, kite fikir ke sape yang jadikan die cmtu, kite lupe ke pencipta die??"..

mmg btol, sbnrnye, yang patut kite agungkan ialah pencipta kite, yang telah menjadikan die hebat cmtu, mgharumkan name negara dgn membawa imej islam bersama.. menunjukkan bagaimana solat di angkasa lepas, puase, beraya dan bertakbir di angkasa lepas.. terima kasih kepada sahabtku yang telah mengingatkan diri ini. sememangnya sy ni sentiasa memerlukan teguran dan nasihat.. hidup dalam suasana tarbiyah (permai la tu), tapi diri tak tertarbiyah.. muhasabah2...isk3..


nak jugak g bulaaannn.. boleh ke?? fuh, dgr Dato' M sy cite, perghh meremang, mane tak nye, banyak latihan yang menguji mental dan fizikal yang kene dilalui.. tk mkn dan tk tido 3hari 3malam, boleh ke?? badan sehat, kuat.. terapung kt air 3hari.. kne pusing2 lg, kt tmpat tinggi dgn kelajuan yg ntah la tktau bape... fuh... gayat tu..

sy nk g bulan??? hehe nek roller coaster kt times square pn, balik dh demam.. tobat,tknk nek lg.. naik unta kt petra pn teragak2.. hmm kene tolak sume ketakutan ni.. bkn sbb nk g bulan, tp sbb mmg kite kene tolak ketakutan untuk capai impian.. hmmm...

~ciksantun yang berwawasan,ahaks.. kalo kite cakap kite boleh buat, kite boleh laa.... boleh!! bolehh!! boleehhhh!!!

6 comments:

bima sakti said...

best jd budak irbid..

bersyukur sgt.. kalau dato' m cikton pg mafraq @ muktah @ amman, kite semua xdpt jumpe die..

moga tercapai semua impian ye cikton..

~tidak bleh lakukan semua, jgn tinggal semua~

kak kilah said...

mak aii..fanatiknya
siap panggil dr sms lagik..
status ym juga begitu..
dr sms:sy tk pergi bulan..saya pergi iss...
hahaha..dia tkleh bwk awk g bulan nmpaknya cik shafiqah..isk..isk

galaksi said...

tkpe, myimpan angan2 ke bulan... cacakkan bendera malaysia kt bulan..

Anonymous said...

dunia itu hanya sementara..jgn sgt kau pujanya.. jika hendak dibanding tara.. hinanya sgt xsiapa suka... segala puji2pujian hanya layak untuk Allah yg menciptakan... buat ciksantun dan sy juga,, bersederhanalah.. jaga hatimu.. jgn kau kotorinya...

cik santun.. said...

bima sakti, sile la berbangge duk kt irbid ye..

kak kilah, tkpe, nnti kite try tak mkn 3hari tgk cmne, hik3.. tkyh g bulan, nnt beli bulan yg lekat2 tu lekat kt dinding bilik..

galaksi, menyimpan angan2 gak yer..

cik santun.. said...

anonymous, time kasih.. btul3.. yg kite kne mik dr die ialah smgt die..berusaha untuk capai impian, dan istiqamah..

time kasih ye..