Saturday, March 21, 2009

sakura ungu

imeem : saujana - saujana
http://www.imeem.com/people/qKWsyL/music/4HttmXdj/saujana-purple-sakura/


Kemuncak fujiyama bersalju
mendingin kalbu yang tersentuh
hijaunya pohon tegak merimbun
meranum rindu yang berlabuh

Sakura ungu mempersona
gugurnya di riba kembara
namun tak mampu menyajikan
walau secangkir nostalgia

tika bertemu dan berpisah
tiada jemu dan gelisah

saujana hanya di pandangan
di hati hanyalah sejengkal
saujana jarak yang memisahkan
di hati tidak berjauhan

utsukushii sakura wa ki kara
ochiteiru
hontou ni kono suto-ri ni uro no
imi
aru no kana

me de tooku mieru kedo
kokoro ni tonari ni iru
kimi mou koko ni inai kedo
kokoro ni kimi ga mieru

bokura wa
aeru nara
sekai wa yoku naru darou..

yang saya quote kan ni adalah bahasa jepun.. dengan pertolongan seorang sahabat yang sedang menuntut di Jepun, terjemahannya telah jadi begini :-


Sakura yang cantik jatuh berguguran dari pohon,



Sungguh kejadian ini punyai maksud yang tersingkap,



Walaupun pandangan jauh di mata,



Tetapi hati ini merasai kamu disisi,



Walaupun kamu tiada disini,



Tetapi hati ini tetap melihatmu..



Jika ditaqdirkan kita bertemu,



Dunia ini pasti jadi lebih baik, kn?? Darou??



p/s : eleh, senang je bahasa jepun ni.. Best kan sore kimi nyanyi jepun, lembut je.. tiba2..... oopps2!!

5 comments:

Anonymous said...

ha nk yg belajar kat jepun la tu ye..
nnti aku tanyekn kawan aku ade tak dak belajar jepun name die luqmanul hakim.. ko nk ke??

Anonymous said...

salam..syapiq!!!kte bru nk letak lgu ni wuaaaaaaaaaaaaa....

cik santun.. said...

Anonymous 1,
hehe tak payah..


Anonymous 2,
Sape cepat die dulu (ayat kejam gile).. sape suh kasi kite dgr lagu ni, kn dh terjatuh cinta.. ish2, byk kali gak ye aku jatuh cinta.. wakakaka.. letak je tiqa.. dh de bahasa korea, tmbh lg satu.. mari belajar bahasa jepun lak.. hehe g buat...

Anonymous said...

no komen..

cik santun.. said...

Anonymous 3,
kalo dh no komen, kim kali tkyh letak.. ekekeke..