Monday, September 12, 2011

dot dot.

Bismillahirrahmanirrahim.

Masih dalam mode raya, dan 13 September genaplah 4 bulan usia saya menerima 'bayang-bayang' baru.. Oh, saya yang menjadi bayang-bayang, atau, encik suami yang menjdai pembayang? hihi. Terlalu awal, dan masih lagi belajar menjadi isteri, =p..

Lihat kesemua jemputan, sekarang adalah musim orang berkahwin agaknya. Almaklum saja, bulan Syawal, bulan sunat.. Ye tidak? Puasa 6 pun, sunat jugak, =p.. Belum punya masa mengupdate blog seperti kebiasaan dulu2, tanggungjawab makin banyak, makun sibuk orang kate, (POYO??).. Jika dahulu, menyusun planner untuk seorang, kini, susun untuk 2 orang.. hehe.

~ Tidak ada seorang isteri itu, hari ini berkahwin, sudah mahir menjadi isteri. Tidak ada seorang ibu, sekarang mendapat anak, terus sudah pandai menjadi seorang ibu, dan kesemuanya ada prosesnya. Walaupun sudah biasa tugas itu, pandai mengawal budak kecil, atau biasa buat kerja rumah, apabila masuk dalam keadaannya, pelbagai cabaran perlu diharungi. Semua isteri mahu jadi isteri terbaik, semua ibu mahu jadi ibu terhebat. Bagaimana?? Anda? Sudah lalui?? haha jawab sendiri.

Sikit saja entry ini, menulis sekadar panas tangan untuk menulis lebih panjang.. Boleh gitu?? =p.. Sebelum terlupa, blog ini tetap kekal ciksantun, =).. Jangan dengki, sekian~ =)

No comments: